Blog

Nemme patchwork-projekter

Hvis du er ny indenfor sy-verdenen, så er patchworkprojekter en god måde at komme igang med syningen på. Her er der mulighed for at lege med fantasien og kreativiten på et niveau hvor du ikke skal tage stilling til indviklede mønstre eller finurlige syninger – her kan vælge lige det niveau som du ønsker. Det kan være lige fra det enkle design til masser af farver og former, det er helt op til dig.

Patchwork handler om at sy forskellige stoffer sammen i mindre dele, så at de tilsammen danner et mønster eller en farverig palette. Nogle af de lette projekter med patchwork, kan for eksempel være et pudebetræk, et babytæppe, måske en lille pung eller en indkøbstaske. Ting, der som udgangspunkt er firkantede og som gør det nemmere at have med at gøre.

Her behøver du ikke at købe en masse stoffer – udover at det kan være svært ikke at blive fristet blandt de mange patchwork-stoffer som findes i butikkerne og på nettet, men du kan også vælge at bruge stofrester eller gamle viskestykker, slidte jeans eller hvad du har i nærheden.

Begynd med at vælge de stoffer som du vil bruge til dit projekt, vær opmærksom på at der er forskel på tykkelsen af stoffer så det skal være stoffer som minder om hinanden i tykkelse og om det er bløde eller mere stive stoffer. Det har nemlig betydning for hvordan dit færdige produkt ser ud og føles. Når du har valgt dit stof, er det tid til at fokusere på de grundlæggende sting i syning. Det omfatter som udgangspunkt lige sting og zigzagsting. Brug nogle stofrester til at øve dig på, indtil du føler dig fortrolig med de forskellige typer af sting på symaskinen.

Pudebetræk med patchworkfirkanter

Hvis du leder efter et nemt projekt at starte med, hvorfor så ikke prøve et enkelt pudebetræk med patchworkfirkanter. Det er et nemt og overskueligt projekt som er perfekt til begyndere og giver mulighed for at eksperimentere med mønstre og farver. Du kan vælge at lave dit patchwork med for eksempel firkanter og så sætte det sammen i tilfældigt mønster eller efter en farveskala.

Sy et patchwork-kludetæppe

Et kludetæppe er et noget større projekt men her kan du starte med et lille tæppe, og så er det oplagt at lave det af genbrugsmaterialer og stofrester. Det hjælper også så du kan rydde op i lageret af gamle t-shirts, sengebetræk eller andre stofrester som du alligevel ikke bruger. Ellers kan du gå amok i patchwork-stoffer og sammensætte i spændende mønstre. Der er masser af inspiration at hente på nettet, i forhold til om det skal være firkanter, trekanter, sekskanter eller små motiver.