Filt påskeæg med perler

Til påske skal der pyntes op med påskeæg, hvis du ikke har mod på at puste æg og derefter male dem, kan du istedet vælge at lave påskepynten i filt og dekorere med perler.

Disse filtpåskeæg er supernemme at lave, det kræver dog lidt tålmodighed at sy perlerne på – afhængig af hvor enkelt eller snirklet mønster som du vælger. Her er der lavet en udgave hvor perlerne er strøet tilfældigt på samt en udgave med små striber af perler henover ægget. Det er helt op til dig selv hvor meget du vil gøre ud af det.

Hvad skal du bruge:
Filt i de ønskede farver
Saks
Små perler
Sytråd og synål
Smalt bånd i forskellige farver (6 mm bredde)
Tekstillim
Vatrondeller
Skabelon med æg i ønsket størrelse (du kan finde flere skabeloner på google.dk)

Hvad skal du gøre:
Print påske æggene på papir som skabelon, og klip dem herefter ud. Æggene findes her – link

Læg skabelonen på dobbelt filt, tegn efter skabelonen og klip æggene ud – stadig i dobbelt filt (vil blive de 2 sider på ægget).

Vælg en farve sytråd som passer til filtens farve, sy herefter perler på i tilfældig rækkefølge eller i ønsket mønster, bland farverne og fordelt på den ene side af begge stykker filt.

Klip en vatrondel til så den kan være imellem de 2 stykker filt, rondellen skal være 1 mm mindre hele vejen rundt så at den holdes indenfor syningen rundt i kanten.

Vælg en farve sytråd som giver lidt kontrast til filten, der syes med dobbelt tråd. Læg nu vatrondellen ind imellem de 2 stykker filt, som vender med perlerne udaf. I toppen af ægget, lægges et stykke bånd dobbelt så folden vender opad og enderne placeres indenfor filtens kant.

Med almindelige systing, syes nu hele vejen rundt om filtkanten – gennem begge lag filt. Sy et par sting i toppen af ægget så båndet til ophæng sidder godt fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *