Smart tidskriftholder

Søstrene Grene har lavet deres helt egen DIY-kollektion med blandt andet praktiske ting til hjemmet, og selvfølgelig omfatter det deres egne produkter og materialer som kan købes i deres butikker. Her har de designet en holder til aviser og blade, den er nem at lave og når du først har lavet en så er det nemt at lave flere. Prøv at leg med at lave den i forskellige farvekombinationer, pynt med figurer skåret ud i pap eller lav den evt. i en kraftig filt.

Til denne praktiske vægholder til magasiner og tidsskrifter skal du bruge følgende:

Kraftpapir
Paprør – ikke for stort
Lædersnor til ophæng
Maling til paprøret

Trin 1.

Da kraftpapiret har været rullet, skal du starte med at stryge det så det bliver glat. Stryg enten på et strygebrædt eller læg et stykke stof nedenunder.

Næste skridt er at du klipper eller skærer et stykke kraftpapir som måler 16 cm x 100 cm – det er på dette stykke at selve magasinholderne kommer til at sidde fast. Derefter klippes selve holderne i kraftpapir – de skal måle 11 cm x 60 cm. Der skal klippes 3 i alt.

Trin 2.

Nu skal du markere placeringen af de 3 holdere på selve bagstykket.

Den nederste holder skal sidde 15 cm fra bunden, marker placering, den næste 25 cm over den nederste og den øverste skal sidde 25 cm over den midterste.

Brug en blød blyant når du tegner placeringen, så den ikke laver en dyb markering i papiret.

Trin 3.

Fold hver af de 3 holder sammen, og sy dem fast på bagstykket i følge markeringen. Den åbne ende skal være den som syes fast på bagstykket.

Trin 4.

Nu skal paprøret tilpasses i længden.
Mål 16 cm af røret, tegn en streg og sav røret over ifølge markeringen.

Trin 5.

Paprøret males i den ønskede farve, som passer til papiret. Sørg for at det er helt dækket ensartet med maling.

Lad røret stå og tørre til det er helt tørt og du ikke får maling på fingrene.

Trin 6.

Nu er det tid til at lave toppen hvor røret skal være til ophæng.

Lav et ombuk som passer til at røret kan komme ind uden at det falder ud. Brug evt. et par papirclips for at holde det på plads når du syr ombukket fast.

Trin 7.

Sæt paprøret ind i ombukket.

Klip et stykke af lædersnoren i ønsket længde, den skal dog ikke være for lang men du skal kunne trække det igennem røret. Saml enderne og bind en knude.

Tillykke med din tidskriftholder.

Materialer kan købes i Søstrene Grenes butikker:

Du kan blive inspireret til mange flere kreative DIY projekter på Søstrene Grenes hjemmeside hvor de har et helt DIY-hjørne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *